Освободиха от длъжност изпълнителния директор Георги СтоиловПоредна кадрова смяна стана в

...
Освободиха от длъжност изпълнителния директор Георги СтоиловПоредна кадрова смяна стана в
Коментари Харесай

Нова рокада в Свободна зона - Русе

Освободиха от служба изпълнителния директор Георги Стоилов

Поредна кадрова промяна стана в Свободна зона - Русе в рамките на последните 5 месеца. Изпълнителният шеф Георги Стоилов, който бе назначен на поста през юни, е освободен от тази служба. Това стана с решение на Съвета на шефовете на Свободна зона - Русе от 14 октомври, с което на поста е възобновена Магдалена Иванова, съобщи .

Магдалена Иванова завоюва конкурс през ноември 2021 година и стана изпълнителен шеф на Свободна зона - Русе. През май 2022 година обаче, когато министър на стопанската система беше Корнелия Нинова, принципалът на сдружението в лицето на Национална компания „ Свободни зони “ реши да смени борда в Русе и без конкурс да назначи Георги Стоилов, Таско Ерменков и Станислав Младенов, като освободи предходния ръб, който бе назначен с конкурс за период от 5 години. След избухналия скандал и тъжба в съда принципалът преразгледа решението си и реши да направи борда от трима на седем души, с цел да бъдат удовлетворени всички. Като изпълнителен шеф в края на юни бе назначен някогашният народен представител от Българска социалистическа партия - Русе Георги Стоилов.

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов обаче не бе склонен с назначенията при Нинова, защото в доста от държавните сдружения са правени промени без конкурс. Така се стигна до решението на Национална компания „ Свободни зони “, с което Таско Ерменков и Александър Пеев бяха освободени от борда на Свободна зона-Русе и управлението стана от петима души.

След връщането на Магдалена Иванова на поста бордът си остава в същия състав – Магдалена Иванова, Валери Андреев, Илко Чимов, които бяха от първичния Съвет на шефовете, Георги Стоилов и Станислав Младенов. Решението за новите условия е вписано от през вчерашния ден в Търговския указател.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР